top of page
Zdjęcie autoraMagdalena Drab

Masło pomidorowo - czosnkowe

SKŁADNIKI:

- 200 g masła w temperaturze pokojowej

- 6 sztuk suszonych pomidorów z zalewy

- 3 ząbki czosnku

- 2 łyżki przecieru pomidorowego

- ½ pęczka koperku, tylko liście

- 1 łyżeczka papryki wędzonej

- ½ łyżeczki soli do smaku

- ¼ łyżeczki pieprzu do smaku


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Włóż do kielicha naczynia miksującego suszone pomidory, czosnek, koperek i rozdrobnij.

Dodaj miękkie masło, przecier pomidorowy, paprykę wędzoną, sól i pieprz, wymieszaj do połączenia składników, by masło osiągnęło jednolitą konsystencję.

Uformuj osełkę i przechowuj w lodówce.

50 wyświetleń
bottom of page