top of page
Zdjęcie autoraMagdalena Drab

Ciasteczka na myślenie

SKŁADNIKI:

- 50 g orzechów włoskich

- 50 g gorzkiej czekolady

- 50 g żurawiny

- 100 g masła roztopionego

- 5 łyżek masła orzechowego

- 2 łyżki cukru

- 2 jajka

- 200 g płatków owsianych

- 2 łyżki mąki (w wersji bezglutenowej mieszanka do słodkich wypieków)

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Włóż do kielicha naczynia miksującego orzech, czekoladę i rozdrobnij.

Dodaj pozostałe składniki w powyższej kolejności i mieszaj do połączenia składników, by ciasto osiągnęła gładką konsystencję.

Za pomocą łyżki nabieraj porcję ciasta. Uformuj okrągłe ciasteczka wielkości 3 cm, spłaszcz dłonią. Układaj na papierze do pieczenia w odległości 5 cm od siebie.

Piec 10- 12 min w temperaturze 200 stopni C, grzałka ustawiona w opcji góra- dół

36 wyświetleń
bottom of page