SKŁADNIKI:
- 200 g masła miękkiego
- 6 łyżek cukru
- 2 żółtka
- 300 g mąki (w wersji bezglutenowej mieszanka do słodkich wypieków)
- 120 g wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Włóż do kielicha naczynia miksującego składniki w powyższej kolejności i mieszaj do połączenia, by ciasto osiągnęła gładką konsystencję.
Przełóż do innego naczynia i wstaw na 30 min do lodówki, żeby się schłodziło.
Za pomocą łyżki nabieraj porcję ciasta. Uformuj okrągłe ciasteczka wielkości 3 cm, spłaszcz dłonią. Układaj na papierze do pieczenia w odległości 5 cm od siebie.
Piec 15-17 min w temperaturze 180 stopni C, grzałka ustawiona w opcji góra - dół