top of page
Zdjęcie autoraMagdalena Drab

Ciasteczka kokosowe


SKŁADNIKI:

- 200 g masła miękkiego

- 6 łyżek cukru

- 2 żółtka

- 300 g mąki (w wersji bezglutenowej mieszanka do słodkich wypieków)

- 120 g wiórków kokosowych

- 2 łyżeczki cukru waniliowego


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Włóż do kielicha naczynia miksującego składniki w powyższej kolejności i mieszaj do połączenia, by ciasto osiągnęła gładką konsystencję.

Przełóż do innego naczynia i wstaw na 30 min do lodówki, żeby się schłodziło.

Za pomocą łyżki nabieraj porcję ciasta. Uformuj okrągłe ciasteczka wielkości 3 cm, spłaszcz dłonią. Układaj na papierze do pieczenia w odległości 5 cm od siebie.

Piec 15-17 min w temperaturze 180 stopni C, grzałka ustawiona w opcji góra - dół

2 wyświetlenia
bottom of page